Klubkirándulás a kecskeméti Mercedes Gyárnál

Tisztelt Kormányzó Úr, Kormányzó-helyettes Urak,

kedves Inner-Wheel-es és leendő Inner-Wheel-es Barátnőim,

kedves Rotary Barátaink, tisztelt Hölgyeim és Uraim!


Megtiszteltetés számomra, hogy az Első Inner Wheel Club jelenlegi elnökeként köszönthetem leendő új Inner Wheel Club tagjait, illetve megalakulásukhoz segítséget nyújthattam, klubunkkal karöltve.

Forog a belső kerék

és ez a mondat valóban megvalósul hiszen a Nemzetközi Inner Wheel szervezet, amely 1967-ben alakult, immár 103 országban, földrajzi helyen működő Inner Wheel Klubot fog össze. 1924. január 20-án Manchesterben Mrs Oliver Golding Asszony elnökletével alakult meg az elsőIWC klub. Az első világháború alatt a működő rotarysta klubok tagjainak, a férjeknek a társadalmi tevékenységét feleségeik, leányaik vették át és végezték a humanitárius szolgálatot. A háború után a hölgyek Ladies Rotary Clubot szerettek volna alakítani, ám az urak nem egyeztek bele a névhasználatba, így került sor, hogy az INNER WHEEL (BELSŐ KERÉK) név alatt alapították meg a klubjukat. Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy mi, a mostani Inner Wheel XXI. századi tagjai tovább forgatjuk ezt a belső kereket, amely átviszi a nagy külső Rotary kerékbe az erejét és így együtt a két kerék nagyon nagy dolgokra képes a jótékonyság, a barátság, az őszinteség az egymás iránti tisztelet és segítségnyújtás területén.


Az Első Inner Wheel Clubot Budapesten  1997. szeptember 23-án a Nünbergi Inner Wheel Club alapította meg klubunkat 23 fővel, és jelenleg 32 taggal működünk.

Klubunk a 2008-2009-es Inner Wheel évben tartotta a tízéves charter ünnepségét, amelyen számvetést is tartottunk és talán nem kell szégyenkeznünk az elért eredményeinkkel.

Klubunk az Inner Wheel és a Rotary eszme szem előtt tartásával igyekezett a barátságot, a segítséget, a toleranciát hirdetni és ennek szellemében szervezni jótékonysági programjait, szociális projektjeit. Klubunk megalakulása óta szinte szlogenként fogadta el a gyermekekről gyermekekért megfogalmazást, hiszen minden rendezvényünk őértük és őróluk szól.

A teljesség igénye nélkül néhány rendezvényünket emelném ki, amelyek segítségével a 11 év alatt közel 27.000.000,- Ft-ot tudtunk támogatottaink részére juttatni. Hagyományos és talán most már mind Rotary, mind Inner Wheel-es barátaink között ismert az adventi bazár, a húsvét és pünkösd között megrendezésre kerülő virágvásár, anyák napi koncert, és ebben az évben először megrendezésre került, de bízunk benne, hogy hagyományt teremtettünk vele, az Inner Wheel bál.


Néhány támogatottunk:

Schöpf-Merei Ágost Kórház

Vakok Batthyányi László Nevelőotthona

Sváb hegyi Állami Gyermekkórház

Csodalámpa Alapítvány

AGA utcai Nevelőotthon

Anyás Nevelő Szülőház

Péter Chernyi Alapítvány

SOTE Orthopéd Klinika, gyermekorthopédia

Transzplantációs Alapítvány és

Madarász utcai Gyermekkórház, stb.


Kedves Vendégek!

Talán a fentiekben felsoroltak és a röviden elmondottak eredményezik azt, hogy az ország más területén is a Rotarys feleségek, hozzátartozók kedvet kaptak, hogy önállóan is megmutassák a belső kerék erejét. Így az elmúlt évben 2007. augusztus 24-én megalakult Mátészalkán a második Inner Wheel Club és most azért vagyunk itt, hogy a kecskeméti Rotary Club tagjainak feleségei, hozzátartozói megalapítsák a Kecskeméti Inner Wheel Clubot, mint a harmadik önálló szervezetet. A hölgyek közül többekkel régi kapcsolatunk van, hiszen a kecskeméti Rotary Club rendezvényein, közös megmozdulásokon sokszor találkozunk és Tari Annamária személyében pedig az IWC Budapest tagját üdvözölhetjük.

Nem mondhatom azt, hogy nem sajnálom, hogy az alapítást követően már nem közvetlenül a mi klubunkban végzi tevékenységét, de biztos vagyok benne, hogy a sokéves kapcsolat csak bővülni fog a továbbiakban a klubjaink között.

Az  alapítással kapcsolatos előkészületek során megismerkedve a leendő klubtagokkal, és meghallgatva, hogy már eddig is milyen szép eredményeket értetek el, biztos vagyok benne, hogy színesítve az Inner Wheel magyarországi palettáját, sok szép eredményt fogtok magatokénak mondani.

Az Inner Wheel klubok egy nagy nemzetközi szervezetnek a részei, de minden klub maga dönt saját jótékonysági programjáról, amihez lehet csatlakozni és együtt megvalósítani. Ez egy nagyon jó dolog, mert így egymást is jobbanmegismerve, egymásról többet megtudva, együtt tudunk olyan területeken segíteni, ahol a barátságra, a szeretetre, a segítségre nagyon nagy szükség van és együtt mindig hatékonyabbak lehetünk. Ez valósult meg és valósul meg a kárpátaljai magyar gyermekek támogatásánál a Mátészalkai IWC-vel együtt.

Az Első Inner Wheel Club Budapest valamennyi tagja és a magam nevében köszöntelek Benneteket, mint az Inner Wheel Club Kecskemét tagjait és kívánom, hogy a mai válságos gazdasági helyzetben, amikor a segítségre még inkább szükség van, találjátok meg azokat a lehetőségeket, ahol az IWC céljai igazán megvalósulhatnak. Gratulálunk a megalakuláshoz.4 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése